Elskede Peter - glimt af Anne Franks liv

Elskede Peter er fortællingen om Anne Frank og personerne omkring hende. Tidsperioden løber fra slutningen af 1930'erne til hun myrdes af nazisterne i Bergen-Belsen i 1945.


'Elskede Peter' udfolder sig som en roman, der bygger på historiske fakta. Vidnesbyrdene om Anne Franks liv og død er hentet fra de personer, der kendte hende. Af samme årsag spiller den hollandske kvinde Miep Gies en væsentlig rolle i historien.


Miep var ansat i den grossistvirksomhed, hendes far ejede. Hun og hendes mand var dybt involverede i den hollandske modstandsbevægelse. Sammen med de øvrige ansatte, sørgede hun for den lille gruppe jøder, der skjulte sig på loftet i det nu så berømte baghus på Prinsengracht i Amsterdam.


Vi hører også om Margot Frank, Annes søster og om hendes skoleveninde, der er overbevist om, at Anne og hendes familie er flygtet til udlandet. 


Tiden i den hollandske opsamlingslejr Westerbork dokumenteres via de mennesker, der mødte Anne under hendes fangenskab. Det samme gør sig gældende for Auschwitz og Bergen-Belsen, hvor Anne genser sin skoleveninde, inden hun dør af tyfus.


Bogen er oprindeligt skrevet som ungdomsbog, men har også fundet et voksent publikum. Bogen egner sig derfor til begge målgrupper.


343 sider, paperback.


Elskede Peter - glimt af Anne Franks liv