Over sø og land - Fra Østersøen til Göta Kanal

OVER SØ OG LAND handler om en sørejse gennem Sverige.


Sammen med min mand og lille søn tager jeg læseren med på et halvt års sejlads. Turen går syd om Sverige til skærgårdeb i Østersøen, inden vi sejler gennem milde kulturlandskab langs Göta Kanal.

Som så ofte i mine bøger, rummer 'Over sø og land' både naturbeskrivelser og historiske anekdoter. Her handler det ikke kun om konger og adelsfolk, men også om de svenske fattigbønders kummerlige tilfærelse.


På det nederste trin i hierarkiet fandt man 58.000 bondesoldater og straffefanger. Det var dem, der byggede Göta Kanal – med ødelagte rygge, jernbeslåede træspader og et håb om en alderdom i frihed.

Jeg er både sejler og naturmenneske, så en del af bogen handler om sejlertilværelsen. Kom med på vores 30 fods Albin Ballad – hvad enten vinden hyler i masten eller vi nyder de lyse sommernætter i yderskærgården.

Bogen kan læses som en rejsebeskrivelse, men er også et værdifuldt supplement til lystsejleren, der planlægger en rejse gennem Göta Kanal. Bagest findes et afsnit om sejlads i Sverige samt en ordliste over maritime udtryk.


159 sider, paperback. Illustreret i farver.


Over sø og land - Fra Østersøen til Göta Kanal